Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги какво мислите! Ангренажен ремък или ангренажна верига е по добре!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

По-малко коне, ама 2.0 8 клапана прави 2.0 16 клапана Туин Спарк сам да си говори.
    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
      По-малко коне, ама 2.0 8 клапана прави 2.0 16 клапана Туин Спарк сам да си говори.
      кво кво , Я пак повтори че не разбрах
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Мисля че при еднакво поддържани мотори 2.0 16в има преднина пред 8в,по пъргав е ,а и мисля че Нм му са повече.
        Alfa 155 1.7,1.8 ex
        Alfa 166 2.4 3 ex
        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Имаше една 164-ка тук, старият ТС мотор с веригата, двойка. Що жертви е взела... И сред тях и прословутия 16-клапанов вариант във всичките му разновидности. Може би я помните от Италфест 2007. Тогава една друга форумна 164-ка, пипана от всеизвестен колега, бе поставена на колене. Говорим за сток автомобил.
          Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Ми значи колата е била чук,а не казвам че 2.0 8в не върви,но при 155 8в и 155 16в,при читави мотори и двата,мисля че 16в е по-бързия(стокови),иначе аз си предпочитам веригата
            Alfa 155 1.7,1.8 ex
            Alfa 166 2.4 3 ex
            155 1.8 MY 95 sport

Comment

по добрия вариант е с веригата,аз съм с такава и съм много доволен!по здрава е а и веригата не се сменя
              alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Защо не съм падал все още от 2.0 16в... не мога да си обясня

То не бяха 2.0 16 с чипове...не бяха QV...бързи GTV.... иииии една 155ца....

Така че 8в ако не е по-бърз то той е напълно равностоен! И единственото предимство на тия 16в е че оборотомера им е до 7300..а при 8в е на 6400...съответно по-къси скорости, но пък 8В се справя МНГООО по-добре в ниските обороти! За това моля без хартиени данни за въртящ момент...

Да не говорим за разхода на гориво където 8В е по-добър от 16в ... Ааа и не ражда...Или поне многоо по рядко
                Единствения минус е че вече е стар...
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

И аз да се присъединя във фенклуба на веригите.Има изписано много по темата и на черното бяло не можеш да кажеш-8 клапановият мотор е бетон.И друг плюс мога да кажа и той е звукът,който вади.Повече ми гали ухото алфистко от 16в моторите.Един 'хондаджия' наскоро ми вика:'бегай бе тия алфи с веригите все едно че рони камъни мотора',ама като го качих да го повозя и като мина 4000 оборота и го питам сега камъни ли мели и той само вика'тва с един спортен филтър какъв звук ще вади не е истина'.Та това е влюбен съм до гроб в тази машина и думите които изрича като и подам газчица.
                  sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
                  Ex...
                  Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение

Така че 8в ако не е по-бърз то той е напълно равностоен! И единственото предимство на тия 16в е че оборотомера им е до 7300..а при 8в е на 6400...съответно по-къси скорости, но пък 8В се справя МНГООО по-добре в ниските обороти! За това моля без хартиени данни за въртящ момент...

Да не говорим за разхода на гориво където 8В е по-добър от 16в ... Ааа и не ражда...Или поне многоо по рядко
                    Абсолютно съм съгласен 8в е правилният мотор. Все пак е 100 % Алфа Ромео.
                    1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
                    1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
                    2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

Благодаря на всички колеги който се отзоваха.Потвърдихте моето мнение, че 1.8 е по добрияс верига.Ако някой има снимка на това чудо"вариатор"моля да я каче ,че немога да се сетя за какво става на въпрос! благодаря на всички!!

Comment

Първоначално публикувано от dolls Покажи съобщение
                        Благодаря на всички колеги който се отзоваха.Потвърдихте моето мнение, че 1.8 е по добрияс верига.Ако някой има снимка на това чудо"вариатор"моля да я каче ,че немога да се сетя за какво става на въпрос! благодаря на всички!!

Е тва е вариатора, но на 16 клапановите мотори - стои на вала за смукателните клапани!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение

стига са уяжда
                          всички знаем а и не е истина че 16 в мотора сток срещу 8в сток 16ката бие
                          сега че всеки може да си направи мотореа чук и да е по бърз от другия спор няма
                          дай ако искаш утре другиден на бояна ( само да е сухо ) да ги мернеме с моята издухала 16 ка на 4ХХХХХ км

Иначе по тея размисли 1.4 8Ве по бързо от 2.0 8В
                          Volvo S80 2.0 T5 180hp
                          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo Покажи съобщение
                            абсолютно невярна информация имаш
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение
                              ...по здрава е а и веригата не се сменя
                              Не е като да не се сменя изобщо, но докато се смени, тези с ремъчния ангренаж са направили поне 6 и нагоре смени. Смених си я на 230 000 км и се оказа, че не е тя, а малката верижка, която още си "мели камъни". Ще я сменя и нея някога...
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

на 409 ххх км зарадва новия си собственик. На 2 пъти съм я опъвал веригата. Доживях по двигателя да не пипам нищо . е консумативите не ги смятам , но нито гарнитура на глава , ни на клпни съм сменял.
                                Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
                                X